Камера TP-Link Tapo C200 краща і доступніша за Xiaomi Mi Home Security Camera 360?

11/03/2020

Нещодавно на ринку з’явилася камера TP-Link Tapo C200, яка позиціонується, як конкурент для Xiaomi Mi Home Security Camera 360. Остання на ринку вже давно і зарекомендувала себе дуже добре. У цій статті ми дамо відповідь на питання чи може камера від суббренду TP-Link “тягатися” з Xiaomi, зважаючи на той факт, що Tapo C200 на 300 гривень більш доступна.

В ЧОМУ КАМЕРИ СХОЖІ?

  • Інтерфейс офіційних додатків;
  • Дизайн камери. Xiaomi вже на тому рівні, коли копіюють у них. Камери зовнішньо відрізняються лише окремими елементами. Щоправда камера від Xiaomi трохи більш компактна;
  • Підтримка карт пам’яті. В цій характеристиці Tapo C200 попереду, оскільки вона може працювати з картами пам’яті об’ємом до 128 ГБ, а Xiaomi підтримує карти пам’яті з об’ємом не більше 64 ГБ;

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

  • Функція інтеркому. Ви можете бачити зображення з камер в режимі реального часу з мінімальною затримкою. Також камери можуть передавати звук з мікрофонів, але саме головне, що в обох камерах є вбудований динамік за допомогою якого ви можете спілкуватися з тими, хто знаходиться поруч камери;
  • Нічне бачення. Завдяки інфрачервоним датчикам камера можете бачити що відбувається в конкретному місці з чудовою деталізацією навіть при недостатньому освітленні;
  • Датчик руху. Обидві камери можуть працювати в режимі датчика руху. Він буде активувати камеру щоразу, коли вона виявляє рух в кімнаті. Mi Home Security Camera 360 запише 10-секундний відрізок відео та відправить push-повідомлення на ваш смартфон, попереджаючи вас про те, що щось відбувається.

ЖИВЛЕННЯ ТА ПІДКЛЮЧЕННЯ

Для того, щоб налаштувати камери вам потрібно завантажити фірмові додатки. У випадку з Xiaomi — Mi Home. У випадку TP-Link — TP-Link Tapo. Обидва додатки доступні, як на Android так і на iOS. З налаштуванням і підключенням проблем не виникло, оскільки потрібно всього лиш слідувати інструкціям на екрані смартфона або ж заглянути у посібник користувача. 

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

Однак, перший момент на який я звернув увагу — роз’єм для живлення. У Xiaomi — micro USB, а у TP-Link Tapo — пропрієтарний роз’єм. В комплекті з Tapo C200 є блок живлення з нез’ємним кабелем посередньої якості. В комплекті з Mi Home Security Camera 360 є якісний micro-USB кабель. Блоку живлення в комплекті немає, однак ви можете увімкнути камеру в ПК, можете за допомогою блоку увімкнути її в розетку, а можете взагалі підключити її до павербанка і все працюватиме. І хоч до роз’єму micro-USB є свої питання все ж це краще, ніж зарядний пристрій з унікальним штекером та нез’ємним кабелем.

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

ЯКІСТЬ ЗОБРАЖЕННЯ ТА ЗРУЧНІСТЬ КЕРУВАННЯ

Обидві камери можуть знімати відео у розширенні FullHD, але якщо порівнювати якість картинки, то вона кардинально відрізняється. Нижче ви можете порівняти зображення зроблені з обох камер фактично в один і той самий час з увімкненим Full HD-розширенням. 

Mi Home Security Camera 360

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

TP-Link Tapo C200

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

Як бачите якість передачі картинки відрізняється кардинально і якщо використовувати одну чи іншу камеру для безпеки власного дому, то є ризик, що зловмисник, який потрапить в об’єктив камери Tapo C200 може бути не розпізнаний. Зображення з Mi Home Security 360 куди більш деталізоване та контрастніше. Якщо ж говорити про зручність управління, то Xiaomi тут знову попереду. Якщо керувати камерою за допомогою віртуального джойстика, то камера Tapo C200 гірше відгукується на натискання, а також має довшу затримку при горизонтальному та вертикальному повороті. Камера від Xiaomi крутиться у всі сторони швидше з суттєво меншою затримкою і при цьому зображення не втрачає чіткості. До того ж Xiaomi може записувати повноколірне відео в режимі недостатнього освітлення.

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

ДЕ ВИКОРИСТОВУВАТИ SECURITY 360 І TAPO C200?

Обидві камери ідеально підходять для того, щоб спостерігати за тим, що відбувається у вашому домі чи офісі в режимі реального часу. Крім того, ви можете тримати зв’язок з тими, хто знаходиться по ту сторону камери за допомогою функції інтеркому. 

Обидві камери ідеально підійдуть в якості відеоняні. Завдяки вбудованому мікрофону та якісному зображенню ви зможете слідкувати за вашим малюком з іншої кімнати. Детальніше про використання камери в якості відеоняні можна прочитати у нашій статті — “Батькам: як заощадити на покупці відеоняні. Xiaomi Mi Home Security Camera 360”.

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

Якщо ж ви хочете підключити камеру в якості охоронної системи, то краще звернути увагу саме на  Mi Home Security Camera 360 оскільки вона має варіант запису відео на хмарний сервіс, а крім того зображення з неї суттєво якісніше. Якщо станеться прикрий випадок, коли зловмисники проникнуть до будинку ви зможете переглянути записи в такій якості, яка дозволить вам розпізнати крадія. 

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

TP-Link Tapo C200 в якості охоронної камери підходить гірше, оскільки має не настільки деталізоване зображення, немає можливості запису на хмарни й сервіс, а крім того вимкнення електропостачання або перерваний доступ до інтернету допоможе злочинцю безперешкодно проникнути до будинку без ніяких наслідків.

Xiaomi Mi Home Security Camera 360 vs TP-Link Tapo C200

ВИСНОВКИ

Більшість функцій обох камер, справді, дублюються, але при цьому зручність взаємодії з камерою Xiaomi на зовсім іншому рівні. Те ж саме стосується якості зображення, яке передається в режимі реального часу. Відповідаючи на запитання чи краща камера TP-Link Tapo C200 за Mi Home Security Camera 360 можу сміливо відповісти — ні. Однак, вона на 300 гривень більш доступна і разом з нею ви можете отримати 2 роки гарантії від виробника. 

Камеру від TP-Link можна використовувати в якості відеоняні чи для спостереження за тим, що відбувається в оселі, для нагляду за домашніми улюбленцями. Камера від Xiaomi може робити все те ж саме, але з більш якісним зображенням і до всіх функцій вона може використовуватися в якості охоронної системи в домі.

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?