Детальний огляд Samsung Galaxy Watch Active 2

27/12/2019

Друзі, сьогодні в нас на огляді смарт-годинник Samsung Galaxy Active 2. Передусім скажу, що я не вперше користуюся смарт-годинниками від Samsung. Я тривалий час користувався Galaxy Gear S2 і спогади в мене найкращі. Однак пам’ятаю причину через яку я його продав — він батарею тримав при моєму сценарію використання максимум до 17-ї вечора. Як справи з автономністю і з рештою характеристик у Active 2 зараз розберемося.

94_1.jpg

КОМПЛЕКТАЦІЯ

  • смарт-годинник;
  • шкіряний ремінець;
  • бездротова зарядка;
  • документація.

ЕЛЕМЕНТИ КОРПУСУ

На лівій грані розташований динамік. На правій дві механічні клавіші. Та що вище — це клавіша “назад”, а та, що нижче — це клавіша повернення на “головний екран”. За останньою закріплені функції увімкнення і вимкнення смарт-годинника. Між двома клавішами розташувався мікрофон. На верхній грані розташований сенсор атмосферного тиску. На задній стороні розташований сенсор серцевого ритму та отвір зниження тиску.

26_5.jpg

ДИЗАЙН

Цей годинник може бути виконаний з алюмінію або нержавіючої сталі і останній, що логічно, дорожчий, але й виглядає крутіше. Разом з алюмінієвою версією в комплекті йде ремінець дуже схожий на силіконовий в якому можна плавати і дуже зручно займатися спортом, а от зі стальною версією в комплекті є шкіряний ремінець. Годинник дуже мінімалістичний, якщо порівнювати з Galaxy S3 Frontier в якого корпус був кострубатий з усілякими засічками. В Active 2 все гладеньке, плавне, округле, без зайвих деталей. В алюмінієвій версії смарт-годинник представлений  трьох кольорах: чорний, срібний та рожеве золото. Стальна версія теж може бути трьох кольорів: чорний, срібний  та золотий. Мені найбільше сподобалася срібна версія. Між іншим, кріплення ремінця стандартне 20 мм, а це означає, що ви можете вибирати ремінці, як оригінальні від Samsung так і від будь-яких інших виробників. Новий день, новий образ, новий ремінець.

4_13.jpg

Щодо розмірів, то є два варіанти годинника — 40 мм та 44 мм. Називаються вони Galaxy Watch Active 2, бо призначені для різноманітної активності і для цього є всі передумови. Вони захищені по військовому стандарту MIL-STD-810G. Можете перейти, хоча б у вікіпедію і подивитися, що це означає. Є захист від вологи 5 атмосфер. Купатися в них можна, але тут справа не тільки в годиннику, а більше в шкіряному ремінці, бо якщо для годинника нічого не буде, то ремінець може розкиснути.

4_14.jpg

ПІДКЛЮЧЕННЯ

Для того, щоб підключити смарт-годинник до смартфона потрібно зробити такі дії:

  • натиснути і утримувати клавішу “головна” (та що нижче на годиннику);
  • провести по екрану знизу вгору і натиснути на піктограму вибору мови;
  • завантажити додаток Galaxy Wearable;
  • відкрити додаток Galaxy Wearable та дотримуватись вказівок на екрані;
  • обрати у списку пристроїв Galaxy Watch Active 2;
  • далі додаток сам направить вас у Play Market, щоб скачати Watch Galaxy Active 2 Plugin;
  • далі ви будете направлені ще на один додаток Samsung Accessory Service.
  • почекати поки смартфон та Active 2 створять пару.

69_2.jpg

На перший погляд здається, що багато нюансів, але насправді все інтуїтивно зрозуміло і займе у вас буквально декілька хвилин, поки смартфон зв’яжеться зі смарт-годинником.

КЕРУВАННЯ

Керувати годинником насправді дуже просто, для цього тут є:

  • дві механічні клавіші;
  • сенсорний екран;
  • сенсорний безель, який прийшов на заміну механічному.

58_3.jpg

Верхня клавіша відповідає за повернення на один крок “назад”. Нижня клавіша, це клавіша “додому”, як у iPhone клівіша “home”, натиснувши її ви відразу повернетесь “на головний екран”. Ви можете призначити відкриття певного додатку за подвійним натисканням. Найцікавіше — це сенсорний безель. Заходите в налаштування і обираєте пункт “розширені”, а там пункт “дотик до кільця”. При кожному переході годинник приємно вібрує.

ЕКРАН

У смарт-годиннику екран має діагональ 1,4 дюйма. Тут встановлена Amoled матриця і є Always On Display. Розширення 360х360 пікселів. Захищає екран скло Corning Gorilla Glass DX+. В налаштуваннях екрану на годиннику ви можете:

  • налаштувати яскравість;
  • увімкнути автояскравість;
  • встановити час очікування екрану;
  • обирати стиль фону;
  • обирати стиль і розмір шрифту;
  • увімкнути підвищену чутливість;
  • увімкнути блокування у воді.

16_7.jpg

Ми вже звикли, що Amoled — це дуже насичена та яскрава картинка з глибоким чорним кольором. Перевірити цей екран під прямим сонячним промінням, щоб оцінити його читабельність у мене не вийшло, бо сонце зараз не часто з’являється, але я переконаний, що все гаразд. Коли ви не працюєте з екраном, то підсвітка вимикається, хоча можна налаштувати, щоб вона не гасла, але ви ж розумієте, що це буде сильно впливати на автономність. Always On Display цілком достатньо.

3_16.jpg

До того ж, коли ви піднімаєте руку підсвітка вмикається і це працює бездоганно. Циферблатів тут цілий вагон. Є передвстановлені, можна додатково завантажувати, можна купувати. І тут не просто купа циферблатів, а купа, справді, крутих циферблатів, які ви можете кастомізувати по кольорах, по тому, яку інформацію вони будуть відображувати. 

ДОДАТОК Galaxy Wearable

Розглянемо додаток Galaxy Wearable. По-перше, він повністю українізований. По-друге, він красивий. По-третє, він зрозумілий. Більшість налаштувань дублююся в годиннику та в додатку, але звісно ж на великому екрані смартфона налаштовувати все набагато зручніше.

1_17.jpg

Давайте коротко пройдемося по тому, що ми можемо робити в додатку? 

  • визначити додатки з яких ви ви будете отримувати сповіщення, а з яких ні. Між іншим чим більша кількість сповіщень буде приходити на ваш годинник, тим швидше сяде батарея.
  • налаштувати звук сповіщень, силу вібрації тощо. Є два режими вібрації: потужна і слабка, але різниця між ними мінімальна.
  • встановити додаток в який ви будете переходити після подвійного натискання клавіші “головна”.
  • редагувати швидкі налаштування — це те, що буде відображатися, коли ви будете відкочувати шторку. 

10_10.jpg

  • вибирати, яку  музику чи аудіо-книгу завантажувати на годинник (між іншим у вашому розпорядженні 4 ГБ пам’яті).
  • надсилати зображення на годинник. Я не знаю навіщо мені галерея на годиннику, але як фішка нехай буде. Хоча студенти перед екзаменом можуть завантажити сюди “правильні” картинки.
  • зробити резервне копіювання. Я зробив резервну копію своїх налаштувань циферблатів і решти фішок, які я налаштував і коли я собі придбаю свої Galaxy Watch Active 2 чи інший годинник, я зайду в свій Samsung-акаунт і просто відновлю налаштування.

ДЗВІНКИ

Оскільки це повноцінний смарт-годинник, то ви тут можете:

  • скинути виклик і скористатися швидкими відповідями та навіть додати свої швидкі відповіді в додатку;
  • можете ігнорувати виклик;
  • можете відповісти і при цьому говорити прямо з годинника, бо тут є динамік та мікрофон.

УПРАВЛІННЯ ПЛЕЄРОМ

Ви можете керувати відтворенням музики, регулювати гучність, перемикати треки не дістаючи смартфон з кишені. Також можете завантажити треки прямо на годинник і тоді смартфон взагалі не потрібен, але слухати їх через динамік годинника трохи дивно. Однак ви можете підключити бездротові навушники і насолоджуватись повною незалежністю від смартфона.

11_12.jpg

ОПЛАТА SAMSUNG PAY

Розраховуватися в магазинах, АЗС, супермаркетах за допомогою годинника немає можливості, тому що у нас не працює Samsung Pay. В Білорусі та Росії вже працює, коли запрацює у нас — не відомо. Samsung Pay, між іншим, має переваги навіть перед Apple Pay та Google Pay, бо за допомогою нього можна розраховуватися навіть в терміналах старого зразка, які мають лише зчитувач магнітної стрічки банківських карток.

СПОРТ-ФУНКЦІЇ

Набір спортивних функцій підійде для більшості користувачів. Годинник дозволяє відстежувати близько 40 типів тренувань, сім з них активуються автоматично - біг, плавання, ходьба, їзда на велосипеді та інші. Samsung зазначає, що в Galaxy Watch Active 2 використовуються оновлені датчики, які ще швидше здатні зчитувати дані. А це, в свою чергу, допомагає краще контролювати свої показники під час тренувань.

2_15.jpg

Ви можете спати у годиннику, а додаток Samsung Health буде враховувати час проведений у сні. Якщо ви не знімаєте годинник на ніч, додаток Samsung Health покаже, скільки ви проспали і чи був ваш сон спокійним. Взагалі Samsung Health для тих, хто купує смарт-годинник для слідкування за здоров’ям та тренувань буде дуже крутим доповненням.

АВТОНОМНІСТЬ

У годиннику встановлена батарея на 340 мАг (у версії на 44 мм). Samsung вказує, що в звичайному режимі заряду Galaxy Watch Active 2 вистачить на 2-3 дні (приблизно 60 годин). В моєму режимі користування, на яскравості 80-90%, мені так і вистачало фактично на дві доби. Повністю годинник заряджається приблизно за 2-2,5 години в залежності від блоку зарядки. В комплекті є бездротова зарядка, а до неї пристрій легко магнітиться і заряджається. Між іншим, через функцію реверсивної зарядки на Galaxy S10 годинник заряджається без проблем. По автономності вони мене цілком влаштували, щоб посадити їх в нуль за день, то потрібно буде реально фактично не давати їм спокою.

1_18.jpg

РІЗНИЦЯ З ACTIVE ПЕРШОГО ПОКОЛІННЯ

  1. Зміна Bluetooth з 4.2 на 5.0.
  2. З'явився сенсорний безель.
  3. Збільшився обсяг акумулятора з 230 мАг до 340 мАг.
  4. Збільшився розмір дисплея з 1,1 дюйма на 1.4 дюйма.
  5. З'явилася можливість розмовляти по годиннику завдяки динаміку та мікрофону.

14_11.jpg

ВИСНОВКИ

Як висновок скажу банальну фразу про те, що Samsung Galaxy Watch Active 2 на даний момент кращий смарт-годинник для Android-смартфонів, хоча і до iOS його можна конектити. Два-три дні роботи від одного заряду - буде достатньо для більшості користувачів. Єдиний мінус — це те, що не працює Samsung Pay в Україні. Це мінус для користувача, але зі свого боку Samsung зробила все: NFC є, підтримка Samsung Pay є.

Читайте також:

 

Залишити коментар
Нещодавно переглянуті
Меню
Привіт! Допомогти ?